Зведення 1645 року українським козацтвом фортеці Тор для захисту від набігів чужинців стало відправною точкою в біографії міста. Відтоді тут сформувався центр видобутку солі, навколо якого розвивалися ремесла й торгівля.

На урочистостях, присвячених Дню міста, вшановували городян, чиї імена відомі у країні та світі. Міський голова Вадим Лях присвоїв звання «Почесний громадянин міста Слов’янська» багаторазовому чемпіону та призеру європейських і міжнародних змагань з самбо та дзюдо Георгію Пишняку. Звання «Почесний громадянин міста Слов’янська» (посмертно) присвоєно журналісту Ігорю Александрову.

Під час святкування в небо над Соборною площею під звуки Державного гімну злетів величезний синьо-жовтий прапор України площею 200 квадратних метрів (на знімку). Знамено продовжило політ у напрямку солоних озер Слов’янського курорту, а потім перелетіло до опорної школи № 13, що в мікрорайоні Артема.

Організатори акції з компанії Dronarium повідомили, що святковий політ був повторенням світового рекорду. Український прапор став найбільшим, що здійнявся в повітря за допомогою дрона, а вперше цей стяг піднявся в небо над Києвом 23 серпня, в День Державного прапора.

У рамках святкувань у парку «Шовковичний» відбувся мітинг, присвячений 77-й річниці визволення міста від нацистських окупантів у роки Другої світової війни.

З урочистими привітаннями до земляків звернулися міський голова Вадим Лях, народний депутат України Наталія Королевська, представники громадських об’єднань. У мітингу взяли участь представники Збройних Сил, Національної гвардії та Національної поліції, які виконують завдання в районі проведення Операції об’єднаних сил.

Фото прес-служби міської ради.