Сюди у 70-ті роки після закінчення сільгоспінституту направили на роботу головним агрономом у місцевий насіннєвий радгосп його батька Станіслава Йосиповича, а в 1975 році він став його директором. То були нелегкі роки, тож довелося зранку й до смеркання перейматися проблемами: сіяти, збирати хліб, надавати допомогу в роботі шкіл, фельдшерсько-акушерських пунктів, бібліотек.

1982-го батько Віталія очолив обловочепром. Своєю звичкою до зорі вставати й трудитися не покладаючи рук Віталій завдячує батькові. Від нього він перейняв шляхетність, доброту і надзвичайну порядність. Жителі Олешина і навколишніх сіл поважають його як ініціативного, цілеспрямованого і наполегливого в господарських справах керівника.

Після закінчення Олешинської загальноосвітньої школи I-ІІ ступеня навчався в Хмельницькому електромеханічному технікумі, у Хмельницькому національному університеті на економічному факультеті. Працював на підприємствах, в установах, фірмах обласного центру. З 2010-го по 2015 рік обирався депутатом Олешинської сільської ради. У 2015 році його обирають сільським головою Олешина. Здобув повагу і авторитет серед виборців, адже турбота про людей у нього — на першому місці. Тому, коли у 2017 році постало питання — кому очолити територіальну Олешинську об’єднану громаду, жителі п’ятьох населених пунктів: Олешина, Іванковець, Великої Калинівки, Черепівки та Черепової обрали його своїм головою.

Слід сказати, не помилилися! З перших днів роботи Віталій Станіславович як керівник громади переймається питаннями розвитку інфраструктури, покращення благоустрою, бажанням по-новому працювати, аби жити у справжній європейській державі.

Для цього багато вдалося зробити. У селах Олешин та Іванківці ремонтують дороги, освітлюють вулиці. Планується це зробити і в інших населених пунктах.

— Ми завдячуємо Віталію Станіславовичу, місцевим депутатам за покращення умов роботи педагогів та навчання школярів, — кажуть педагоги та батьки учнів.

У цих закладах проводяться ремонти приміщень. В Іванковецькій ЗОШ I-ІІІ ступеня утеплено приміщення, а в Олешинській дев’ятирічці завершено обладнання сучасного харчоблока. Для шкіл, дошкільних закладів закуповують меблі, інвентар, комп’ютерну техніку.

— Спільно з місцевими депутатами намагаємося робити все, щоб наші селяни мали можливість гарно відпочивати, діти комфортно почуватися у школах, дитячих садочках, — каже Віталій Станіславович. Він, до речі, підтримує ідею децентралізації і вважає, що кошти повинні залишатися на місцях.

А ще — Віталій Осядлий підтримує ветеранів війни і праці, учасників АТО, представників інших пільгових категорій. Вони йому щиро за це завдячують, бо ж і моральна, і матеріальна підтримка їм нині вкрай необхідна.

Голова громади прагне до співпраці з усіма, кого цікавить громада, яку він очолює. Він вдячний керівникам агрофірми «Нові аграрні технології» Івану Володимировичу Ізбінському та будівельної фірми Андрію Володимировичу Шкодяку за допомогу селянам.

Олешин

Хмельницької області.

Фото автора.