Світова пандемія COVID-19, яка цього року охопила усі країни нашої планети, внесла корективи у життя кожного з нас. Сьогодні маски та антисептики стали головними засобами у захисті від вірусу.

Нові правила та вимоги зачепили і заклади освіти. Згідно з рекомендаціями МОЗ та ВООЗ, на період навчання кожна школа має бути повністю забезпечена антисептичними та миючими засобами. Однак, як виявилося, навчальним закладам закупити їх непросто. У когось досить малий бюджет на такі витрати, а для інших це взагалі непідйомна сума.

Фармацевтичний науково-дослідний центр «Альянс краси», розташований у селі Синяк тепер уже Бучанського району, вирішив підтримати навчальні та освітні заклади району та допомогти їм у підготовці до нового навчального року згідно з вказаними рекомендаціями МОЗ та ВООЗ.

Підприємство «Альянс краси» спеціалізується на виробництві косметичних, миючих та антисептичних засобів. Генеральний директор компанії Вадим Геращенко вже багато років ініціює різноманітні соціальні та благодійні проекти компанії в районі та приділяє особливу увагу освітньому напряму.

Кожен учень та працівник державної школи Бучанської, Немішаєвської та Пісківської ОТГ отримав гігієнічні пакунки з милом та антисептиком — засобами, які є вкрай необхідні у захисті від вірусу. На цей благодійний проект компанія виділила 1,5 млн гривень. Загалом допомогу отримали 15 342 учні та працівники шкіл. Антисептичні та миючі засоби також одержала і школа села Пилиповичі Бородянської ОТГ, яка особисто звернулася до компанії «Альянс краси» з проханням посприяти у забезпеченні вказаними засобами. Підприємство надало продукцію і ВП НУБіП України «Немішаєвський агротехнічний коледж», де навчається майже 1500 студентів із різних куточків Київської області.

Частина шкіл (Бучанська та Немішаєвська ОТГ) отримали антисептичні та миючі засоби на загальне користування навчального закладу, що допомогло їм створити спеціальні гігієнічні куточки для обробки рук, згідно з рекомендаціями МОЗ.

Загалом компанією було виділено 279 літрів антисептичних засобів та 425 літрів мила на дві територіальні громади Бучанського району.

За словами генерального директора Вадима Геращенка, компанія «Альянс краси» й надалі приділятиме особливу увагу освітньому напряму. А в умовах пандемії ця увага тільки подвоюється.

«Діти — наш найголовніший скарб. Ми повинні забезпечити їм максимально сприятливі, комфортні та безпечні умови для розвитку, аби в майбутньому вони могли створити таке середовище для нас», — вважає очільник компанії.