Голова комітету Денис Монастирський повідомив, що від депутатських фракцій і груп запропоновано 17 кандидатур для розгляду на засіданні комітету. Члени комітету в режимі відеоконференції провели співбесіди з кандидатами, котрі відповіли на запитання депутатів.

За результатами рейтингового голосування було відібрано сім кандидатів, яких тепер має затвердити на пленарному засіданні Верховна Рада у четвер, 17 вересня.

«Список ми оформимо у вигляді постанови, яка буде надіслана Верховній Раді для голосування. Орієнтовно ми визначили, що голосування відбудеться в четвер», — поінформував голова комітету Денис Монастирський.

Зокрема, комітет пропонує парламенту затвердити до складу конкурсної комісії САП В’ячеслава Навроцького — професора Українського католицького університету і Львівського державного університету внутрішніх справ, члена-кореспондента Національної академії правових наук, Олексія Дрозда — начальника відділу докторантури та ад’юнктури Національної академії внутрішніх справ, Євгена Соболя — завідувача кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені В. Винниченка (від фракції «Слуга народу»), Олену Бусол — старшого наукового співробітника, завідувача кафедри спеціально-правових дисциплін Навчально-наукового гуманітарного інституту Таврійського національного університету імені В. Вернадського і Катерину Коваль — заступницю голови Союзу юристів України (від ДГ «За майбутнє»), Андрія Гуджала — керуючого партнера адвокатського об’єднання    «ГуДеГ» (від «Опозиційної платформи — За життя»), Богдана Романюка — професора Національного транспортного університету (від ДГ «Довіра»).

Це вже третя спроба визначити представників Верховної Ради до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у САП. 15 липня і 3 вересня парламент відхилив відповідні проекти постанов.

Вл. інф.