«Аріс» (Греція, Салоніки) — «Колос» (Україна, Ковалівка). 1:2. Голи: Новак, 47, Гама, 55, Артюх, 63.

«Аріс»: Гуліан, Лукас Саша (Манчіні, 78), Рос, Даткович, Ганя (Манос, 70), Джегго, Матілья, Фетфацидіс, Бартольйо, Гама, Лопес. Тренер — Мікаель Еннінг.

«Колос»: Волинець, Зозуля (Морозко, 50), Гавриш, Петров, Новак, Ємець, Смирний (Костишин, 88), Богданов, Задоя, Антюх, Лисенко (Селезньов, 64). Тренер — Руслан Костишин.

Рефері — Ліонель Чуді (Швейцарія).

Салоніки. Стадіон «Клеантіс Вікелідіс». Без глядачів. 25 градусів.

«Колос» зробив відмінний подарунок численним уболівальникам по всій країні. Безперечно, своєю дебютною перемогою ковалівці підняли настрій багатьом. І за це велика подяка керівництву клубу, футболістам і їхньому тренеру Руслану Костишину — великому оптимісту.

А тепер про сам поєдинок. Досить швидко гості призвичаїлися і до неякісного поля (хоча на сайті УЄФА йому чомусь дали чудову оцінку), і до суперника. «Аріс» виявився командою, з якою можна боротися на рівних.

У першому таймі українська команда, на наш погляд, мала навіть маленьку перевагу. Згадаймо хоча б момент на 33-й хвилині. Рахунок відкрити міг Смирний, який зблизька бив у падінні головою, але влучив у воротаря.

Одразу після перерви «Колос» забив історичний гол — перший у єврокубках. Подача Богданова зі штрафного з лівого флангу долетіла до дальньої стійки воріт, де Новак підставив голову, і м’яч влетів у ворота.
Звичайно, цей епізод додав господарям злості. Вони активніше пішли вперед, і невдовзі Гама встановив рівновагу. Він з лінії карного майданчика влучно пробив у правий кут воріт. Отже, все треба було починати спочатку.

Варто сказати, що гості навіть трохи занервували. Але замішання тривало недовго. Футболісти «Колоса» досить швидко оговталися і знову заходилися атакувати, активно діяти по всьому полю. Що знову принесло їм успіх.

Переможну атаку почав Лисенко, зробив передачу на Морозка, той віддав м’яч на Ємця, який пробив з льоту. І насамкінець Антюх вразив ціль, коли воротар невдало відбив м’яч!

Кінцівка зустрічі минула в напруженій боротьбі. Але «Колос» обстояв заслужену перемогу. І тепер 24 вересня в гостях зіграє з клубом «Рієка» (Хорватія), котрий починає турнір з третього раунду.

На цьому етапі в боротьбу вступає чернігівська «Десна». І суперник у неї серйозний — німецький «Вольфсбург».

«Вовки» в другому раунді в гостях розгромили албанський «Кукесі» — 4:0. М’ячі забивали: Веггорст, 21, 74, Лакруа, 33, Мегмеді, 89.

Матч між «Десною» та «Вольфсбургом» відбудеться також 24 вересня в Німеччині. Як відомо, третій раунд кваліфікації Ліги Європи складається з одного поєдинку.

Зазначимо, що це буде третя українська команда, з якою зіграє «Вольфсбург» протягом року. Раніше на груповому етапі Ліги Європи минулого сезону німецький клуб зустрічався з «Олександрією» і виграв — 3:1, 1:0. А от в 1/8 фіналу німців двічі обіграв «Шахтар» — 2:1 та 3:0.