Сторони обговорили питання поглиблення україно-болгарського співробітництва в економічній та гуманітарній сферах.

Голова парламенту висловився за необхідність активізації співробітництва на рівні парламентів обох країн. «Пандемія коронавірусу внесла свої корективи, але сподіваюся, що взаємодію на рівні керівників парламентів та парламентських груп дружби буде відновлено найближчим часом і незабаром ми зможемо повернутися до звичного режиму», — сказав він, відзначивши важливість спільної роботи в рамках міжнародних майданчиків: «Українська делегація високо оцінює роль Болгарії на майданчиках Ради Європи. Спільна позиція дасть змогу відстояти важливі принципи й спільні інтереси як в Європі, так і у світі».

Дмитро Разумков також наголосив на важливості продовження санкційного тиску з боку Болгарії по відношенню до країни-агресора, а також підтримки України в боротьбі за відновлення територіальної цілісності та її русі в європейському напрямку.

За словами голови парламенту, зважаючи на значні зміни режиму економічної співпраці, пов’язані з боротьбою з COVID-19, держави більше концентруються на розвитку національних економік. Водночас Дмитро Разумков закликав продовжити спільні інвестиційні проекти, які підуть на користь обом країнам.

Своєю чергою Єкатерина Захарієва підкреслила незмінну позицію Болгарії щодо збереження територіальної цілісності України та підтримки євроінтеграційних прагнень нашої держави. Вона також подякувала українському парламенту за те, що під час проведення адміністративної реформи було не лише збережено Болградський район, а й розширено його межі.

У зустрічі також узяли участь члени групи дружби з Болгарією Тетяна Плачкова, Олександр Мережко та Олександр Копиленко, повідомляє прес-служба апарату Верховної Ради України.