Навчання відбуватиметься у вигляді інтерактивної інтернет-гри в доступній та жартівливій формі. Цей проект, як повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК, розроблено для виборців, спостерігачів, членів виборчих комісій, кандидатів.

Загалом кожен бажаючий зможе особисто початитися на тему виборів із Платоном, Черчиллем, княгинею Ольгою та іншими поважними персонами.

«ЦВК: просвіта» — на сьогодні єдиний освітній портал про вибори простою мовою. Над проектом працювали понад 30 фахівців. Рада Європи відповідала за менеджмент. Студія онлайн-освіти EdEra та креативна лабораторія Platforma розробляли концепцію та онлайн-курси. EdEra, зокрема, — навчальну платформу і сайт. Креативна агенція BigBangers створювала візуальну частину проекту. Навчальні матеріали готувала команда експертів.

На порталі кожен зможе безплатно ознайомитися та поглибити знання про вибори і демократію, про принципи перегонів та їх організацію, про виборчі системи та інші важливі теми у простій манері. Жодних цитувань законів та нудних визначень тут немає.

«ЦВК: просвіта» розроблено на запит ЦВК за підтримки проекту Ради Європи «Підтримка прозорості, інклюзивності та чесності виборчої практики в Україні».