Так городяни вшанували пам’ять земляка, якому цього року мало б виповнитися 72.

Євген Мартинов у дворічному віці переїхав з родиною в тоді ще Артемівськ. У будинку по вулиці Куйбишева (нині Різдвяній) минули його ранні роки. Батько, Григорій Мартинов, колишній фронтовик і бойовий старшина, у повоєнні часи працював у школі вчителем співу, отже, музика в сім’ї лунала часто. У 1963 році Євген Мартинов закінчив вісім класів середньої школи № 7 імені Горького і вступив до Артемівського державного музичного училища на оркестровий факультет за класом кларнета. У 1967-му закінчив навчання з відзнакою і був рекомендований для вступу до Київської консерваторії.

Серед найбільш відомих пісень композитора — «Яблони в цвету», «Лебединая верность», «Баллада о матери», «Отчий дом», «Письмо отца», «Посидим по-хорошему» та багато інших.

Життя Євгена Мартинова раптово обірвалося на сорок третьому році 3 вересня 1990-го. У Бахмуті його ім’ям названо міський центр культури і дозвілля, є експозиція в музейній кімнаті в коледжі мистецтв ім. Івана Карабиця (так нині називається колишнє Артемівське музичне училище) і стенд у краєзнавчому музеї.