Про це 24 вересня повідомила його прес-секретарка Кіра Ярмиш.

«Пристави наклали арешт на квартиру Олексія Навального. Це пов’язано з позовом компанії «Московский школьник», що належить Євгену Пригожину», — повідомила Ярмиш у соцмережі Twitter і нагадала, що раніше були заарештовані рахунки Фонду боротьби з корупцією (ФБК) і опозиціонерки Любові Соболь.

Арешт накладено через позов компанії «Московський школяр», яку пов’язують із бізнесменом Євгеном Пригожиним. Згідно з виконавчим листом арбітражного суду Москви Навальний повинен сплатити майже 29 млн рублів (понад 300 тис. євро) стягнення майнового характеру на користь фізичних і юридичних осіб та сплатити 2 млн рублів (22 тис євро) виконавчих зборів.

Компанія «Московський школяр» подала позов проти ФБК і Навального після того, як на YouTube-каналі опозиціонера вийшов сюжет про спалах дизентерії в кількох московських дитячих садках та школах. Навальний пов’язав це з поганою якістю продуктів, постачальником яких була компанія «Московський школяр».

Нині Олексій Навальний перебуває в Німеччині. Днями його виписали з берлінської клініки «Шаріте», куди опозиціонера перевезли з Росії після отруєння «Новічком». Минулого тижня російські ЗМІ повідомили, що Пригожин намагався перерахувати «Шаріте» мільйон рублів на лікування Навального. Однак клініка повернула ці кошти.