Але це не є порушенням Основного Закону, бо, згідно з ним, для створення нового кабінету міністрів відпущено солідний строк, і він має розпочати роботу до 5 листопада. А поки країною керує уряд Ани Брнабич.

Журналісти сербського телеканалу «Пінк», куди в понеділок була запрошена прем'єрка, прямо поцікавилися в неї: чи довго міністри сидітимуть на валізах і коли буде оголошено про склад нового уряду?

За словами Ани Брнабич, стало зрозуміло, що все залежить від президента, який вкрай перевантажений вирішенням зовнішньополітичних завдань і майже постійно перебуває в закордонних відрядженнях. Але наступного тижня він не планує зустрічей за кордоном і буде в країні, тож зможе впритул зайнятися внутрішніми проблемами, й новий кабінет міністрів Сербії може бути сформований у середині жовтні. «За моїми очікуваннями наступний тиждень стане вирішальним для формування нового уряду. Президент буде в країні й зможе провести консультації з усіма партіями, що пройшли до парламенту», - повідомила Брнабич телеглядачам.

ЗМІ нагадують, що Сербська прогресивна партія (СПП), лідером якої є Александр Вучич, отримала на червневих виборах найбільше місць у парламенті. Тому вона й задаватиме тон у формуванні нового уряду. В ньому мають знайтися керівні крісла й для кандидатів від Соціалістичної партії Сербії і партії СПАС, які на виборах були відповідно другими й третіми, а тепер готові до співробітництва з партнерами із СПП.

Слід зазначити, що майже всі опозиційні партії відмовилися брати участь у парламентських виборах, тому вони не мають своїх представників у Скупщині. Нинішній склад парламенту опозиціонери вважають нелегітимним, бо в ньому не представлено інтереси значної частини сербського суспільства, що не поділяє погляди СПП на розвиток економіки, а також політику Вучича стосовно ведення діалогу із Приштиною.