Ціни зростають — але не на всі продукти, а насамперед на ті, які традиційно мають з’явитися на новорічному столі.
Ви любите холодець? Тоді йдіть у супермаркет. На базарі навіть мінімальний м’ясний набір для приготування цієї страви обійдеться десь у півтора разу дорожче. Хоча й піднялися в ціні яловичі та свинячі ніжки, але в магазині вони коштують відповідно 11 і 15 гривень за кг, а на ринку — від 16 до 25; яловичий хвіст, без якого деякі господині не уявляють собі холодцю, обійдеться в 22 гривні в супермаркеті й близько 30 — на ринку; натомість не відрізняються ціни на гомілку — до 40 гривень. Справжній домашній півень коштує 70—120 гривень (за тушку), а «магазинна» бройлерна курка — як ціла, так і стегенця — 20—21 гривня (кг).
Не сідаєте святкувати без «Олів’є»? Улюблений салат коштуватиме недорого — гривень 30. Це якщо не готувати цілий тазик і пошукати продукти якнайскромніші. Наприклад, дешева варена ковбаса — 35—40 гривень (кг), картопля — 5—6, морква — 3, солоні огірки — 15, десяток яєць — 9, банка зеленого горошку — близько 5, 300-грамова упаковка майонезу — до 3 гривень...
У «символічного» шампанського і ціна символічна — від 23 гривень за пляшку. 
Наймінімальніший і недорогий фруктовий набір: мандарини — 9 гривень, апельсини — 10, яблука — 5. Інші солодощі та смаколики — за бажанням і можливостями.
Практично не подорожчала риба — крім елітних сортів: живі півметрові осетрята в акваріумах маркетів коштують 140—170 гривень за кілограм, а упаковка нарізки (кілька тоненьких шматочків червоної риби) — 30—60 гривень.
Що радує: не змінилася вартість цукру — 7,5 гривні (кг), соняшникової олії — 12—16 (літр), основних круп і «несвяткового» борщового набору (кілограм капусти, наприклад, продають по 2—2,5 гривні, буряка — по 3—4).
Миколаїв.