Це — навчально-лабораторний комплекс сучасного програмного та апаратного забезпечення, завдяки якому курсанти зможуть набути практичних навичок із забезпечення кібербезпеки в комп’ютерних системах та мережах різного функціонального призначення.

Така навчальна база є унікальною для українських вишів і дає змогу вирішувати цілий спектр завдань: від створення та випробування новітніх технологій забезпечення кібербезпеки до тестування комп’ютерних систем і мереж на проникнення та відпрацьовування заходів протидії гібридним впливам у кіберпросторі. На кіберполігоні також організовуватимуть змагання між курсантами, що дозволить практично відпрацювати особливості протидії інформаційним загрозам у кіберпросторі та істотно підвищити рівень професійної майстерності майбутніх офіцерів.

Необхідне програмне й апаратне забезпечення, яке стало ядром кіберполігона, Житомирському військовому інституту подарувало ТОВ «НВЦ «Інфозахист» за ініціативи технічного директора компанії Ярослава Калініна, який сам є випускником цього навчального закладу. «Сьогоднішні студенти та курсанти — це фундамент армії майбутнього, хребет нашого війська, що буде вже за 10—15 років. Той потенціал, який ми побачили у викладачах, та вогник пізнання в очах курсантів спонукає нас допомагати. Віримо в Житомирський військовий інститут як майбутнє кіберрозвідки в Україні», — наголосив Ярослав Калінін.

Фото: zvir.zt.ua