Тут встановили сучасний комп’ютерний томограф вартістю 15 млн грн, наданий урядом Японії в рамках Угоди про технічне співробітництво та грантову допомогу.

Нове високотехнологічне діагностичне обладнання дасть змогу виявляти хвороби на ранніх стадіях, зменшити смертність дітей та знизити фінансове навантаження на лікувальний заклад та пацієнтів. «Комп’ютерна томографія — це золотий стандарт при обстеженні пацієнтів, тому нашому закладу третинного рівня він був украй необхідний для діагностування різних захворювань. Томограф має сучасне програмне забезпечення, яке дозволяє обстежувати дітей з різною масою тіла — від немовлят до 18-річного віку. Він чи не єдиний в області має дитячу програму для обстеження, що дає змогу зменшити дозове навантаження на пацієнтів. Звісно, це обладнання дасть новий поштовх у розвитку надання медичної допомоги дітям нашої області», — розповів директор обласної дитячої клінічної лікарні Юрій Довгополий.

Загальна вартість ремонту і реконструкції приміщень, де запрацював новий томограф, становила 5,5 млн грн. Крім того, наразі тривають роботи з добудови приймального відділення для центру гострої травми. Для цього з обласного бюджету додатково виділили ще 12,5 млн грн. «Зміцнення матеріально-технічної бази комунальних закладів охорони здоров’я є пріоритетом у роботі обласної ради. Адже той, хто інвестує в охорону здоров’я, інвестує в генофонд нації», — наголосив очільник депутатського корпусу регіону Володимир Ширма.