Про це поділився Вишнівцівський сільський голова Віталій Горобець (на знімку) і додав: «Тож ми вже тепер постарались підготуватися до цього, зміцнивши інфраструктуру. Бо невідомо, чи почують у «центрі» невеличке віддалене село».

Сільська влада впритул підійшли до завершення адміністративно-територіальної реформи, і останній рік нинішньої каденції Віталій Горобець поспішив використати з максимальною користю для громади, зокрема щодо благоустрою її території. Оновлено автобусні зупинки, встановлено нові вивіски, дошки оголошень, дорожні знаки біля приміщення школи. На в’їзді та виїзді із села красуються нові вказівні знаки, а в центрі села — панно «Я люблю Вишнівці».

Не завадив активно займатись благоустроєм навіть карантин. Місцеві жителі відгукуються: «Наш сільський голова не може сидіти без діла. Він постійно на території, і якщо береться щось робити, то виходить це у нього бездоганно».

Мало того, цьогоріч робота просувалась особливо швидко — сільська рада на кілька місяців найняла за рахунок місцевого бюджету працівника з благоустрою. Знайшлась пара вмілих рук у місцевого жителя Анатолія Самофала. Завдяки йому вдалося втілити багато задумів сільського голови та тримати село в порядку, зокрема, своєчасно викошувати на території бур’яни. А загалом на заходи із благоустрою витратили з місцевого бюджету понад 200 тисяч гривень.

З початку року у Вишнівцях огороджено дитячий майданчик, ФАП (також окультурено його подвір’я — викладено тротуарною плиткою, встановлено бетонні клумби) і кладовище.

Ще один постійний «будівельний» об’єкт у Вишнівцях — школа. Торік у приміщенні початкових класів та в їдальні встановили опалення. А цього року тут тривають роботи з облаштування внутрішніх туалетів. До речі, всі 53 учні школи харчуються безплатно, за рахунок місцевого бюджету. На це виділено 132 тисячі гривень.

Повністю громада взяла на своє утримання і місцевий ФАП: і заробітну плату з нарахуваннями, і оплату за електроенергію, і забезпечення паливом.

«Щоб населення було впевнене, що не залишиться без доступної та оперативної медичної допомоги, ми самі утримуємо наш первинний медзаклад», — зазначає сільський голова.

Дбаючи про численні господарські питання маленької вишнівцівської громади, в сільській раді не залишають населення і без соціальної підтримки. Зокрема, надається щорічна допомога учасникам АТО/ООС (десяти особам) у розмірі по 1,5 тисячі гривень, за потреби здійснюється додаткова підтримка.

З деякою невизначеністю та острахом чекають вишнівчани виборів 25 жовтня. «Чи залишаться у нас надалі школа, ФАП? Чи будуть такі само чистота і порядок?», — переймаються жінки біля місцевого магазину. І хочеться вірити, що хвилювання їхні даремні, адже адміністративно-територіальну реформу задумували і проводили, щоб людям жилося краще. Хіба ні?

Фото автора.