Їх металеві деталі просто розтягли, та ще й усіляке сміття туди кидали. Однак на захист резервних накопичувачів води стали місцеві меліоратори.

Працівники Іванівського міжрайонного управління водного господарства власними зусиллями розчистили два колодязі з трьох, ще й упорядкували навколишню територію. Ці криниці розташовані на в’їздах у селище, тож подорожні у спеку охоче зупиняються тут, щоб посмакувати холодною водою та відпочити у затінку. Та й місцеві навідуються — якщо на водогоні аварії, більше води взяти нізвідки, тільки в колодязях. Над третім меліоратори поки що встановили навіс, а наступного року також збираються привести його до ладу. Адже криниця у посушливому степу — це життя.

Утім, начальник Іванівського МУВГ Валерій Щербань поскаржився: хоча біля відновлених колодязів уже не смітять, виникла інша проблема. І сміх, і гріх — але щотижня з колодязного зрубу крадуть відра з «оцинковки». Тож за порадою старожилів довелося у дні ємності пробити дірку. Вода з неї витікає поволі, тож кому треба напитися — той нап’ється і запас води у власний посуд переллє. А от вкрасти діряве відро вже нікому на думку не спадає.

Фото надано автором.