На знімку: Михайло Філоненко на зустрічі з мешканцями села Липляни під час виконання робіт.

Радує, що у молодого й енергійного керівника громади плани й обіцянки ніколи не розходяться з ділом. Отож незабаром вони переросли у проекти з реконструкції вуличного освітлення. Згодом було встановлено сучасне LED-освітлення на вулицях Соборній та Кантемирівській у Чоповичах, вулиці Заводській та у провулку Гагаріна у Барвінках та Липлянах. Упродовж 2018—2019 років реалізовано майже десять проектів із реконструкції вуличного освітлення на території громади.

З початку 2020 року розроблено сім проектів, три з них уже реалізовані: модернізовано вуличне освітлення протяжністю 2,9 км, додатково встановлено 8 опор, змонтовано 104 LED-світильники. Загалом виконано робіт на суму майже 400 тис. грн.

Відтепер мешканці Чоповичів не бояться у темну пору доби повертатися з роботи додому на вулицях Джерельній, Лесі Українки, Древлянській, Житомирській, Грушевського, Садовій, Комарова, Травневій, Кантемирівській, Затишній та у провулках Квітневому і Молодіжному.

— Сучасне вуличне освітлення — це не лише безпека громадян, а й безпека дорожнього руху, відчутна економія електроенергії та коштів на її оплату, значно краща якість освітлення вулиць селища, — підтверджує ініціатор змін Михайло Філоненко.

Малинський район Житомирської області.

Фото автора.