На знімку: керівник Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Бондар (ліворуч) і головний лісничий Вінницького лісгоспу Євгеній Ільченко працювали під час акції у Медвідському лісництві.

Молоді насадження з’явилися на 28 нових ділянках загальною площею 26 гектарів. Про це розповів «Голосу України» керівник обласного управління лісового та мисливського господарства, заслужений лісівник України Анатолій Бондар. За його словами, це найбільша кількість молодих насаджень порівняно з попередніми аналогічними акціями. Найкраще попрацювали у державному підприємстві «Іллінецький лісгосп», де на площі чотири гектари висадили 20,2 тисячі молодих дерев. У Крижопільському лісгоспі з’явилося 3,9 га молодих насаджень загальною кількістю 15 тисяч дерев. Гайсинський лісгосп додав 13 тис. насаджень на площі 2,4 га.

Опади під час проведення акції Анатолій Бондар назвав золотом для молодих деревець. «Виходьте ліс садити, не бійтеся дощу!» — з такими словами звернулася до краян юна учасниця акції, донька лісівника Вінницького лісгоспу Олександра Дороша — Соломія.

Особливістю нинішньої акції стала активна участь територіальних громад краю, а також небайдужих людей. За словами координатора акції від благодійної організації «Озеленення України», директора Вінницького соціально-економічного інституту «Університет «Україна» Ганни Давиденко, найбільше дерев висадили мешканці громади у селі Ситківці Немирівського району, на другому місці — Дашівська ОТГ, на третьому — Вінницька міська ОТГ.

— Надзвичайно приємно було отримати телефонний дзвінок від студентів-іноземців Вінницького медуніверситету імені Пирогова, — розповідає Ганна Давиденко. — Представники африканських країн повідомили, що теж хочуть взяти участь в акції. Вони працювали разом із городянами на озелененні території у міському парку «Хімік».

За роки незалежності лісівники Вінниччини створили нові ліси на площі 38 тисяч гектарів. За цей час лісистість краю збільшилася з 11 відсотків до 13,8. Оптимальним мало би бути заліснення 15 відсотків території області. Для досягнення такого показника треба створити ще 30 тисяч гектарів молодих насаджень.

У Моївському лісництві до акції підготували спеціальний плакат, напис на якому закликав до встановлення рекорду.

Нові насадження з’явилися також у Соболівському лісництві Теплицького району.

Фото надано керівником прес-служби обласного управління лісового та мисливського господарства  Станіславом ВОВКОМ.