До кожного серця, обрамленого терновим вінком із краплинкою крові, додається іменне посвідчення, а на зворотному боці нанесено ім’я та прізвище загиблого. Таку акцію започаткувала і реалізує Громадська спілка «Всеукраїнське військово-цивільне об’єднання «Бойове братерство України».

За словами керівника проекту «Батьківське серце», полковника запасу Сергія Бачуріна, вручення оберегів — це лише перший етап проекту. «Другий — закріплення за кожною родиною загиблого Героя учасника бойових дій як своєрідного хрещеного батька, який дитину супроводжуватиме до 16 років. І третій етап — це закріплення за кожною такою родиною меценатів, бізнесменів, небайдужих людей, які за можливості надаватимуть допомогу цим сім’ям», — пояснює він.

Наразі у рамках акції організатори вже вручили більш як 4 600 кулонів дітям загиблих Героїв у 20 областях України. Після Бердичева представники «Бойового братерства України» планують провести такі урочисті церемонії вшанування пам’яті полеглих захисників у Маріуполі та Дніпрі.

Фото зі сторінки «Бойове братерство України» у Фейсбуці.