На знімку: сім’я Сергія та Олени Богданців із селища Рокитного на Рівненщині.

Сергій БОГДАНЕЦЬ із селища Рокитного на Рівненщині має нагороди від командування за волонтерство, зокрема нагрудний знак ЗСУ «За заслуги перед Збройними Силами України». Але про це я дізналася від інших.

«Добрі справи треба робити тихо», — сказав на це Сергій Михайлович, на рахунку якого їх справді чимало. Серед таких — допомога бійцям АТО, внесок у фонд на закупівлю апарату ШВЛ для Рокитнівської центральної лікарні та інші. Голова Рокитнівської РДА Віктор Мініч відгукується про Сергія Богданця як про благодійника, якому не байдужа чужа біда.

А взагалі Сергій Богданець — власник ТОВ «Верес», яке займається заготівлею, переробкою дикоросів із подальшою їх реалізацією. Свою продукцію фірма поставляє по Україні та за кордон. Це сімейний бізнес, до якого долучилася ще й дружина Сергія Олена: під її опікою бухгалтерія.

Підприємство дає роботу майже тридцяти мешканцям райцентру та сусіднього з ним села Рокитне (що дуже важливо в умовах тотального безробіття), справно сплачує всі податки, тобто на хорошому рахунку у районі, та й сам керівник «Вереса» має позитивну ділову репутацію.

Нині вести бізнес дуже важко, особливо в умовах карантину. Але подружжю Богданців це вдається. Мабуть, тому, що підтримують одне одного у скрутні хвилини.

— Для мене сім’я — це те, заради чого ми живемо, — не приховує емоцій батько трьох синів Сергій Богданець.

Старший, 19-річний Ілля, навчається в університеті у Кракові, 18-літній Артем — на лікаря-стоматолога у тернопільському виші, найменший Матвій — учень шостого класу. Глава сім’ї жартує, що головним хобі в дружини Олени мусить бути куховарство, бо щоб нагодувати таке сімейство, коли всі збираються разом, треба докласти чималі зусилля. Але, каже пані Олена, для неї це — велике задоволення.

Олена та Сергій Богданці люблять не тільки тиху благодійність, а й тихе полювання, відпочивати в тиші, на природі. Навіть свою місцину в лісі мають, яку упорядкували, викопали там криничку.

Рівне.

Фото із сімейного архіву.