Чинним Законом «Про поштовий зв’язок» не врегульовано повною мірою питання, що стосуються діяльності фельд’єгерського зв’язку. Зокрема, в частині приймання, обробки, перевезення та доставки (вручення) відправлень, що містять інформацію з обмеженим доступом, користувачам у системі Міністерства оборони України в мирний час та особливий період.

Крім того, закон потребує уточнення складових частин поштового зв’язку України у сфері надання послуг поштового зв’язку спеціального призначення (який функціонує окремо від фельд’єгерського зв’язку) та фельд’єгерського зв’язку (складовими частинами якого є урядовий та відомчий фельд’єгерський зв’язок, які функціонують окремо один від одного). Також у законі вживається термін «спеціальний зв’язок», який жодного стосунку до поштового зв’язку не має.

Цим законопроектом, як зазначили на засіданні комітету, визначаються терміни «фельд’єгерський зв’язок» та «відомчий фельд’єгерський зв’язок у складі Збройних Сил України». А також врегульовуються питання, що стосуються діяльності фельд’єгерського зв’язку в частині приймання, обробки, перевезення та доставки (вручення) відправлень, що містять інформацію з обмеженим доступом, користувачам у системі Міністерства оборони України в мирний час та особливий період.

Крім того, народні депутати, розглянувши законопроект «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо застосування формульного розподілу субвенції на дороги» (№ 3919), рекомендували повернути його на доопрацювання.

Розглянули народні депутати й два ратифікаційні проекти законів: «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Чорногорії про міжнародні автомобільні перевезення пасажирів і вантажів» (№ 0059) та «Про ратифікацію Протоколу між Урядом України і Урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії про міжнародні автотранспортні перевезення»  (№ 0057). Їх комітет рекомендуватиме Верховній Раді прийняти в цілому.

Вл. інф.