Нове відділення вже прийняло перших пацієнтів.

Його особливість у тому, що тут об’єднали два медичні етапи порятунку такої категорії новонароджених. В одній будівлі, на одному поверсі, розташували палату інтенсивної терапії, а поруч — відділення реабілітації.

Як пояснив головний лікар Центру матері і дитини Володимир Присяжнюк, на першому етапі медики стабілізують стан маленького пацієнта, далі переводять у відділення реабілітації, де вже опікуються ним до виписки.

За словами медиків, зросте ефективність лікувального процесу, адже працюватимуть, як мовиться, у дві руки — у двох відділеннях роблять одну справу. Для пацієнтів важливим є той факт, що дитину не потрібно перевозити в інший заклад. Лікарі стверджують, що для таких немовлят це великий стрес і, відповідно, ризик.

— Лікарі-неонатологи, педіатри давно мріяли про такий тандем — поєднання роботи двох відділень в одному місці, — зазначив один з лікарів Центру матері і дитини. — Тепер у наших маленьких пацієнтів з’явилося більше шансів рости здоровими і упевнено ставати на ноги.

Для нового відділення закупили сучасне медичне обладнання, зокрема апарати штучної вентиляції легень, монітор для контролю за загальним станом пацієнта, ультразвукову систему, медичні аналізатори тощо. Кошти на їх придбання надано з бюджету міста.

Фото зі сторінки у Фейсбуці міського голови Вінниці Сергія Моргунова.