У відомстві розцінюють це як втручання у свою роботу і заявили, що його оскаржать.

«Фактично йдеться про спробу у будь-який спосіб усунути з посади директора НАБУ як гаранта інституційної незалежності та спроможності організації розслідувати факти вчинення корупційних дій посадовцями топ-рівня та перетворити сам орган на керовану кишенькову структуру», — заявили у прес-службі НАБУ.

У бюро наголосили, що звільнення директора НАБУ з посади може відбуватися винятково на підставах, передбачених Законом «Про Національне антикорупційне бюро України». «Нині таких підстав не існує. Тож Артем Ситник продовжує виконувати свої повноваження, НАБУ працює у штатному режимі», — додали у відомстві.

Нагадаємо, нещодавно ОАСК своїм рішенням відвів органам державної влади один місяць на усунення Артема Ситника з посади директора НАБУ. У суді заявили, що це рішення базується на ухвалі Конституційного Суду України (КСУ) щодо визнання неконституційним призначення Артема Ситника директором НАБУ. Мовляв, Міністерство юстиції має внести «зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань на підставі згаданого рішення КСУ». Йдеться про вилучення з реєстру інформації про Артема Ситника як директора НАБУ.

Днями міністр юстиції України Денис Малюська повідомив ЗМІ, що Мін’юст не може виконати цю ухвалу суду, оскільки «ані правової підстави, ані повноважень виключати інформацію про Ситника як директора НАБУ з ЄДР немає, і він там залишиться».