12 років він був власним кореспондентом газети Верховної Ради України «Голос України» в Чернівецькій області.

Василь Іванович — заслужений журналіст України, поет, письменник, фотохудожник та громадський діяч. Він був головним редактором газети «Чернівці». Депутатом Чернівецької обласної ради двох скликань.

Василь Бабух писав вірші та тексти до пісень відомих українських композиторів. Він був добре знайомий з Володимиром Івасюком, написав слова до пісні «Світ без тебе», яку виконують Василь Зінкевич та Софія Ротару. У 2004 році Василь Бабух разом із композитором та співаком Павлом Дворським став переможцем фестивалю «Шлягер року» із піснею на слова В. Бабуха «На голос матері спіши». Кілька його поезій поклали на музику Остап Гавриш та Валерій Громцев.

Понад тридцять років займався художньою фотографією. Роботи Бабуха демонструвалися на українських та міжнародних виставках, зокрема у Польщі, Австрії, Німеччині. Мав три персональні виставки своїх робіт, одна із яких була в концертному залі «Україна». Його роботи неодноразово використовувалися для оформлення книжок українських письменників.

Василь Бабух — автор ілюстрованої власними світлинами книги-альбому «Побачене в дорозі» та поетичної книги «Іскри з осінньої ватри». Він колекціонував предмети буковинської старожитності і мав одну з найбільших колекцій буковинських тканих поясів.

Нам, колективу редакції «Голосу України», він запам’ятався вдумливим аналітиком, зваженим, але водночас гострим критиком, проникливим психологом та іскрометним гумористом й оптимістом.

Висловлюємо глибокі співчуття рідним та близьким нашого шановного колеги Василя Івановича Бабуха.

Світла і вічна пам’ять.

Колектив газети Верховної Ради України «Голос України».