Алею з 16 декоративних яблунь Недзвецького посадили у Житомирі на території обласного медичного центру вертебрології і реабілітації навпроти Дому ветерана на спомин про дівчат і жінок, які загинули на війні на сході України, захищаючи рідну землю. Біля кожного дерева встановили табличку з іменем полеглої Героїні та написом «Мамо, не плач. Я розквітну весною».

Одна з яблуньок на алеї присвячена медику з Житомирщини Сабіні Галицькій. Життя 23-річної дівчини обірвалося, коли в евакуаційну машину з червоним хрестом влучила протитанкова керована ракета російських загарбників. Сабіна закрила собою трьох військовослужбовців, врятувавши їм життя, а сама загинула. Мати Сабіни Тетяна Галицька також долучилася до облаштування алеї пам’яті та подякувала організаторкам акції — представницям громадської організації «Жіночий ветеранський рух» — за цей вияв пошани до захисниць України, які заплатили найвищу ціну за її незалежність.

Житомир став п’ятим містом України, де навесні розкішним рожево-пурпуровим цвітом вкриватимуться яблуні на спомин про загиблих бойових сестер. Такі алеї пам’яті вже з’явилися у Краматорську, Києві, Львові та Черкасах. «Ми обов’язково висадимо алею у кожному місті, дівчина з якого загинула на сході», — зазначила координаторка «Жіночого ветеранського руху» Юлія Кіріллова.

Скріншоти з відео на сайті suspilne.media.