Про це повідомив голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко.

«Ми повністю виконали взяті зобов’язання в рамках програми «Велике будівництво» й завершили зведення та реконструкцію так званих трьох п’ятірок: п’ятьох шкіл, п’ятьох дитячих садочків і п’ятьох спортивних об’єктів», — зазначив посадовець.

Йдеться, зокрема, про школи у Красногорівці, Селидовому, Сіверську, Нікольському та Желанному, про дитсадки у Бахмуті («Кріпиш», «Гусельки» та «Кульбабка»), Маріуполі («Юний моряк») та «Зернятко» у Краматорську.

Із п’яти спортивних об’єктів восени відкрито стадіон «Шахтар» у Селидовому, новозбудований стадіон у Волновасі та спортивно-оздоровчий комплекс у Краматорську, підтверджено введення в експлуатацію після реконструкції стадіону імені Скиданова у Слов’янську. П’ятий спортивний об’єкт — крите футбольне поле зі штучним покриттям у краматорському Саду Бернацького — запрацював у травні.

Завершено й будівництво трьох сільських амбулаторій: у Верхньоторецькому Ясинуватського району, Старогнатівці Волноваського району та Темрюку Нікольського району. Найближчим часом планується відкриття амбулаторій у селищі Свободному Волноваського району, Єлизаветівці та Богоявленці Мар’їнського району.

Нині тривають будівельні роботи в навчальному корпусі спеціалізованого коледжу імені Сергія Бубки у Бахмуті та у комплексі для велоспорту в Лимані.