Тут завершили другий етап реалізації масштабного проекту реконструкції основної будівлі цього дошкільного навчального закладу з упровадженням сучасних енергозберігаючих технологій.

На першому етапі, який почали втілювати в життя 2019 року, збудували модульну котельню й установили в ній два високоефективні твердопаливні котли, які працюють на пелетах. Тоді також змонтували зовнішню тепломережу в поліуретановій ізоляції, відремонтували складське приміщення для зберігання палива та встановили огорожу. Поточний ремонт внутрішньої системи теплопостачання та заміна дерев’яних вікон і дверей на металопластикові, зокрема й у підвальному приміщенні, зменшили витрати на опалення великої двоповерхової будівлі.

Цьогоріч комплексну термомодернізацію «Теремка» продовжили. Тепер уже в рамках президентської програми «Велике будівництво». Зокрема, під час реконструкції даху його вкрили металочерепицею. Утеплення фасаду будівлі поєднали з облицюванням стін різнокольоровими касетами. Водночас були виконані додаткові роботи з утеплення цоколю, опорядження укосів спецпрофілем, ремонту бетонних ґанків із опорядженням навісів над ними та входами у підвал тощо.

Не менш важливо й те, що головний вхід у дошкільний навчальний заклад облаштували зручним пандусом, а будівлю обладнали системою блискавкозахисту. Лише на ті роботи, які виконувалися нинішнього року, з державного та місцевого бюджетів загалом витрачено майже 6 мільйонів 718 тисяч гривень. Однак керівники міста й дитсадка переконані: ці кошти, як то кажуть, окупляться сторицею. Не лише тому, що комплексна термомодернізація забезпечує істотну економію грошей і ресурсів. Головне, що діткам у «Теремку» тепер буде справді тепло й затишно.

Фото з сайту Лохвицької міськради.