У ньому за сприятливих погодних умов проводитимуть вибіркові уроки для школярів. Такий альтанко-клас успішно діє і в міському ліцеї № 26. Батьківська спільнота перемогла із цією ідеєю в конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

На тлі напруженої ситуації із коронавірусом такий варіант навчання — певний вихід із ситуації в міських школах, де навіть двозмінне навчання не рятує від інфікування. Приміром, в Івано-Франківському ліцеї № 22 частина вчителів початкової школи хворіє і не може працювати, деякі класи — на самоізоляції. Чверть дітей відсутня на заняттях. Тож дирекція прийняла рішення щодо дистанційного навчання.

«Як і в усіх закладах загальної середньої освіти Івано-Франківська, в нашому ліцеї учні 5—11-х класів навчаються дистанційно, а початкових — очно», — розповідає директорка Угорницького ліцею Івано-Франківської міськради Марія Петрунів.

У міських школах налагодити процес дистанційного навчання простіше, ніж у селах, де не всюди є доступ до Інтернету, а вчителям старшого віку важче опанувати віртуальні навчальні платформи.

«Занепокоєні, невдоволені всі: і батьки, і вчителі, і діти. Проте умови, в яких ми опинилися, на жаль, незмінні. Мусимо вчитися жити і працювати в реаліях часу. Мета в нас одна: не допустити розриву в доступі до освіти, байдужості до завтрашнього дня наших дітей», — акцентує увагу директорка Ясеневопільнівської школи Городенківського району Світлана Книгиницька.