Яблука цього року вродили на славу. Є чимало відомих способів як зберігання врожаю, так і його переробки. Наприклад, можна спробувати запікати четвертинки плодів у духовці.

Цілі запечені яблука з начинкою замість серцевини — відомий десерт. Якщо ж запікати дольками, є ризик утратити на соковитості. Однак запропонований рецепт якраз і ґрунтується на тому, щоб зайва волога випарувалася, а цукри в плодах карамелізувалися.

Для цього четвертинки плодів розкладаємо на лист, накриваємо фольгою або пергаментом. Ставимо в добре розігріту духовку на невеличкий вогонь орієнтовно на 30 хвилин. Вимикаємо й залишаємо в пічці для охолодження.

Дольки стають солодкими і в’язкими, ніби цукерки, мають аромат карамелі та меду.

За бажання готовий десерт можна посипати корицею, ванільним цукром, кунжутом або меленими горіхами.

Фото автора.