Бійці взводу швидкого реагування та підрозділу охорони, особистої безпеки суддів Теруправління Служби судової охорони відпрацювали посилення охорони суду, стримування натовпу, перекриття вільного доступу до залу судового засідання чи будівлі суду шляхом відшліфовування тактичних прийомів «Видалення», «Затримання» та «Деблокування приміщення (без заручників)».

Тактико-спеціальні навчання розпочалися з інструктажу, який провів для співробітників заступник начальника зі служби ТУ ССО в Донецькій області Артем Шевченко. Він наголосив, що першочерговими завданнями служби є створення безпечних умов для суддів, членів їхніх сімей, працівників апарату суду та учасників судових процесів.

За словами Артема Шевченка, співробітники ТУ ССО готуються до екстремальних ситуацій заздалегідь — вирішують ситуативні та інтелектуальні завдання, займаються фізичною підготовкою, підвищують кваліфікацію з надання першої домедичної допомоги. Зокрема, беруть участь у психологічних тренінгах з методики психологічної саморегуляції та самоконтролю, кризового менеджменту, поведінки під час стресових ситуацій.

Фото ТУ ССО в Донецькій області.