Він зазначив, що зважаючи на ті кліматичні зміни, які вже відбулися і які продовжують відбуватися в Україні, зимовий сезон характеризуватиметься різкими змінами погодних умов. До того ж, зазначив фахівець, температура буде вищою на 2—4 градуси, ніж була 30 років тому. Також слід очікувати нестійкого снігового покриву. «Похолодання будуть, але будуть короткочасними. Та можуть бути достатньо жорсткими», — розповів синоптик.

Щодо суперечливих прогнозів про аномально теплу чи аномально холодну зиму в Україні Кульбіда заявив, що це пов’язано з діяльністю приватних метеорологів, яким не можна довіряти. «Інформація про дуже холодну зиму майже кожного року «гуляє» Європою та Україною. І це пов’язано з діяльністю приватних метеорологів, які дають відповідні коментарі, які нині є можливість поширювати по всьому світу», — поділився він.

До слова, початок зими продовжить тенденцію листопада, але недовго. Вже з 8 грудня очікуються морози до -10°, які протримаються до середини місяця. Потім буде невелика відлига з температурою в +4°...+6° градусів, але і це ненадовго. Вже з 20-х чисел грудня знову очікуються морози до -10°...-13° зі снігом.

Вл. інф.