Усе починалося 2018 року: за результатами публічної закупівлі було укладено угоду з переможцем, який запропонував найнижчу ціну на виконання будівельних робіт на загальну суму 86 млн 510 тис. грн. Фінансування об’єкта здійснюється за рахунок Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету. За два роки виконано робіт на... 485 тис. 200 грн.

Цьогоріч до кінця листопада передбачалося утеплити фасад, зробити вентиляцію на горищі, замінити вікна й покрівлю, влаштувати інженерні мережі (каналізації, опалення, електромонтажні роботи), змонтувати ліфти. Загалом — на 15 млн 500 тис. 211,60 грн. Згідно з календарним графіком виконання робіт, який є невід’ємною частиною угоди, підрядна організація зобов’язалася повністю виконати все це. Однак під час огляду фактичного стану виконання робіт встановлено, що із шести позицій виконано лише одну!

Водночас до кінця не встановлено склопакети та деякі конструкції потребують заміни у зв’язку із заводським дефектом, роботи з утеплення фасаду виконано лише до 60%, завезено вентиляційне обладнання, решту робіт навіть не розпочинали. Підрядною організацією систематично порушувалися терміни виконання, у зв’язку з чим виник ризик несвоєчасного завершення робіт.

Зважаючи на соціальну значимість та суспільну необхідність будівництва нового корпусу лікарні в Береговому та беручи до уваги систематичне невиконання своїх зобов’язань підрядником ухвалено рішення про розірвання договору підряду в односторонньому порядку з ТОВ «Торговий дім «Універсал Україна». Підряднику вручено відповідне повідомлення, інформує прес-служба Закарпатської ОДА.

Найближчим часом будуть пораховані залишки робіт на об’єкті, проведено процедуру публічних закупівель і визначено нового підрядника.