Під час операції.

Медики пересадили серце і дві нирки. Донором став молодий чоловік, мозок якого помер від інсульту. Лікарі тиждень боролися за його життя.

Як розповів головний лікар медичного закладу Олег Самчук, серце пересадили 36-річному мешканцю Костянтинівки, батькові двох дітей. Унаслідок перенесеного в дитинстві грипу в нього були ускладнення. Операція тривала від опівночі до сьомої ранку. Пацієнт нині у відділенні інтенсивної терапії.

Одну нирку отримав 51-річний житель Львова, який мав хронічну хворобу нирок і останні два роки був на діалізі. Іншу нирку пересадили киянину. У 2012 році він уже пережив у Білорусі операцію з пересадки нирки. Але вона втратила свої функції.

Операції пройшли успішно, нирки функціонують.

«Особлива і найбільша подяка родині донора. Ми глибоко співчуваємо вашій втраті й сподіваємося, що розуміння того, що три людини продовжать жити завдяки вашому непростому рішенню, хоча б трішки применшить біль. Світла пам’ять донору.

Міцного здоров’я реципієнтам», — заявив керівник лікарні Олег Самчук.

На базі Львівської лікарні швидкої допомоги цього року відкрили Центр трансплантології, в якому провели низку успішних операцій із пересадки нирок. У «листі очікування» на операції — майже сотня пацієнтів.

Фото Львівської міської ради.