Шановні читачі «Голосу України» та учасники конкурсу «Героям слава!». Перед вами — заключна публікація творів, надісланих на конкурс. Його підсумки через кілька днів буде остаточно підбито й названо імена переможців та призерів.

Журі, у складі якого журналісти нашої газети та представники Міноборони, мусить зробити непростий вибір. Адже на конкурс надійшло кілька десятків творів дуже різних жанрів і форматів — від багатосторінкових романів і дослідницьких робіт до віршів і навіть теле- і радіопередач. Ми опублікували більшість цього масиву текстів — деякі повністю, деякі фрагментарно (у тих випадках, коли це був роман, книга фронтових мемуарів тощо).

Утім, окремі з надісланих на конкурс робіт, часом дуже достойних, не вміщалися на газетну шпальту й при тім не піддавалися банальному скороченню чи фрагментуванню. Це той випадок, коли треба публікувати або весь текст, або нічого. Таких текстів було принаймні три. Журі розглядало їх нарівні з іншими і запропонувало відзначити спеціальними нагородами.

Творчий марафон добігає кінця, а матеріали до редакції продовжують надходити. Через те залишилися неопублікованими під конкурсною рубрикою кілька текстів цілком достойного рівня й придатного для газети формату. Вони будуть опубліковані в «Голосі України» вже після конкурсу, під щотижневою рубрикою «Збройні Сили».

Отже, трохи більш як за тиждень відбудеться церемонія нагородження переможців. Репортаж про цю подію буде вміщено на сторінках нашої газети.

А тепер слово беруть нащадки запорожців — обидві авторки із Запорізької області. Ознайомитися з публікаціями можна тут і тут.