Водійка, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, допустила наїзд на вірян та зіткнення зі службовим автомобілем ДАІ. У результаті одна особа загинула, ще двоє отримали тяжкі та середньої тяжкості тілесні ушкодження.

У березні цього року вироком Ужгородського міськрайонного суду жительку Мукачівського району визнано винною у скоєнні злочину і призначено їй покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий само строк. Однак особу звільнили від відбування такого покарання, призначивши іспитовий строк.

Не погодившись із м’якістю призначеного покарання, прокуратура двічі подавала апеляційні скарги з вимогою застосування до особи реальної міри покарання у вигляді позбавлення волі строком на 6 років, з позбавленням права керувати транспортними засобами. В обох випадках Закарпатський апеляційний суд повертав скарги прокурору та залишав їх без руху.

Облпрокуратура звернулася до суду касаційної інстанції з проханням прийняти до розгляду вищезгадану скаргу. Постановою Верховного Суду, яка набрала чинності, вимогу було задоволено.