Серед них — троє студентів Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», повідомляє департамент освіти і науки КМДА.

Зокрема, золотою медаллю нагороджено студентку КПІ Варвару Бабич. Її відзначено за проект «Комбіновані електростанції на відновлювальних джерелах енергії».

Ще одному представнику Київського політеху Назару Поночевному

приніс золоту перемогу на виставці проект «HARMIX: інтелектуальний сервіс, який автоматично підбирає потрібну музику для вашого відео».

Бронзову медаль отримав студент КПІ Гліб Карягін

за проект «Багатофункціональний наземний роботизований комплекс».

Вихованець МАН, студент University of Twente (Нідерланди) Сергій Лисін

здобув «золото» за проект «NUTIS: додаток та браслет для відслідковування власного раціону». Загалом українська команда Малої академії наук виборола 16 медалей.

ITEX є авторитетним майданчиком для демонстрації останніх досягнень науки і техніки. Діяльність виставки орієнтована на комерціалізацію інноваційних ідей і розробок. Її проводять щороку за підтримки міністерства енергетики, науки, технологій, довкілля і зміни клімату, а також міністерства освіти та міністерства туризму, мистецтва і культури Малайзії під егідою Міжнародної федерації асоціацій винахідників. Найкращі проекти та розробки відзначаються медалями і спеціальними призами. Цього року через пандемію виставка відбувалася онлайн.

Фото надано Київською МАН.