Однак саму звістку політик сприйняв як великий аванс на майбутнє. «Поділяю цю відзнаку з усіма моїми колегами: юристами, науковцями, освітянами, економістами, фінансистами, нормопроєктантами, редакторами, перекладачами та багатьма іншими, хто весь цей час допомагає мені напрацьовувати необхідні законодавчі ініціативи», — написав він на своїй сторінці у Фейсбук.

«Коли я йшов до Верховної Ради України, то обіцяв докладати максимальних зусиль задля систематизації нашого законодавства з метою підвищення його якості. Адже свого часу я дійшов до одного парадоксального висновку, що законодавство — це єдина матерія, де не спрацьовує філософський закон переходу кількості в якість. Радше навпаки: велика кількість законів обернено пропорційна їхній якості й інколи може складати загрозу національній безпеці України», — зазначив Перший заступник Голови Верховної Ради.

Саме тому, поділився Руслан Стефанчук, вперше напрацьовано необхідні заходи задля планування законодавчої діяльності, моніторингу та аналізу її ефективності. Уперше розпочали роботу над важливими законопроектами щодо народовладдя та прямої демократії, статусу парламентської опозиції, державних символів, унормування системи нормативно-правових актів, їх дерадянізації та, відповідно, адаптації до acquis communautaire. А також багато іншого, що не було зроблено різними скликаннями парламенту за 30 років незалежності України.

«Безперечно, цьому передує копітка та виснажлива праця в робочих групах та інших колективах однодумців-законотворців, — зазначив Перший заступник глави парламенту. — Так, вона не така гучна, хайпово медійна, але саме вона творить основу правового устрою держави. Ми завжди повинні пам’ятати, що основне завдання Верховної Ради України — творити якісний продукт, яким є закон. Кількість етерів, дошкульних кпинів чи епатажних виступів із трибуни Верховної Ради України — це все вторинне».