Відомство зазначило, що болгарські зимові курорти Банско, Боровец і Пампорово не закриватимуться, бо повністю відповідають усім вимогам безпеки. Це підтвердила й перевірка всіх готелів і зон, де працюють підйомні споруди.

Ще 21 жовтня міністерство запровадило єдині протиепідемічні й санітарні норми для курортів країни, що мають гарантувати безпеку туристів. І їх ретельно дотримуються. Тому Болгарія є країною із чітко вираженим статусом здорового й безпечного туристичного напряму.

Як повідомило міністерство туризму, зимові курорти переважно очікують болгарських туристів і гостей із сусідніх балканських країн. Відомство зазначило, що й у попередні роки німецьких туристів на зимових курортах Болгарії було дуже мало, а цього сезону всі чартерні рейси з Німеччини до Болгарії анульовано. Міністерство закликало всіх тих, хто вирушає на гірськолижні курорти, суворо дотримуватися обмежувальних заходів, і наголосило, що в цій безпрецедентній ситуації основним у його роботі залишається захист життя і здоров’я людей, а тому не допускатимуться жодні компроміси щодо виконання протиепідемічних заходів.

До речі, в Болгарії в понеділок випав перший сніг. І власники готелів на гірських курортах сподіваються, що до Різдва його буде достатньо для прокладання лижних трас. За необхідності працюватимуть й гармати, що нагнітають штучний сніг на схили, якими прокладуть траси спуску з гір.