Про це повідомив гуманітарний координатор ООН у Нігерії Едвард Каллон. Спершу в повідомленні координатора ООН йшлося про щонайменше 110 загиблих, однак згодом число жертв було скориговане на «десятки цивільних».

За даними представника ООН, напад, скоєний напередодні в селищі Кошобе і сусідніх громадах у штаті Борно, скоїли озброєні бойовики, які пересувалися на мотоциклах. Вони вбивали чоловіків і жінок, які в цей час на рисових полях збирали врожай. Також повідомляється про багатьох поранених, декілька жінок було викрадено. За словами свідків, деякі загиблі були застрілені, в інших було перерізане горло, повідомляє німецьке агентство новин dpa.

На даний час жодне з угруповань не взяло на себе відповідальності за напад, але відомо, що найактивніше в районах центральної та північної Нігерії діють бойовики ісламістського терористичного угруповання «Боко Харам».

За даними Управління верховного комісара ООН у справах біженців, на північному сході Нігерії та в прилеглих країнах унаслідок дій ісламістів за останні десять років біженцями стали приблизно 2,4 мільйона людей, інформує «Дойче велле».

Фото: dw.com