Народний депутат Микола Кучер в оновленому за його участю музеї Леонтовича у селі Марківка на Вінниччині, де похований композитор.

По 20 тис. грн отримає кожен із трьох цьогорічних лауреатів. У номінації «Професійні композитори» переможцем названо молодого львівського композитора Остапа Мануляка. Серед професійних хорових колективів журі віддало пальму першості академічному хору В’ячеслава Палкіна з Харківської обласної філармонії. Третім лауреатом названо хор Вінницького коледжу мистецтв імені Леонтовича. Цей колектив здобув перемогу у номінації «Учбові та аматорські хорові колективи».

Конкурсні роботи оцінювало фахове журі, очолюване заслуженим діячем мистецтв України, кандидатом мистецтвознавства Михайлом Шведом. Він — заступник генерального директора Львівського національного академічного театру опери та балету.

Премію на спомин про відомого земляка, композитора, диригента, автора знаного у світі «Щедрика» вінничани започаткували на честь 140-ї річниці з дня народження Миколи Леонтовича. Переможців визначають у грудні, напередодні чергової річниці появи на світ митця.

Одна з умов конкурсних робіт — професійні твори композиторів мають бути написані та опубліковані протягом двох останніх років.

Програми хорових колективів — показані впродовж останніх дванадцяти місяців. Журі найперше звертає увагу на те, наскільки значним є внесок у музичну скарбницю нашої країни і світу поданих на конкурс творів.

Фото з відкритих джерел.