А також тематичний бібліографічний покажчик до виставки http://lib.rada.gov.ua/static/about/bibl_ukazat/20_misz_samovr.html

У запропонованих виданнях подаються результати історичного та правового аналізу цього владного інституту, висвітлюються питання організаційно-правових, історико-духовних та матеріально-фінансових основ місцевого управління в Україні, досліджуються теоретичні та практичні проблеми конституційно-правового статусу депутатів місцевих рад в Україні. На виставці представлені також збірники доповідей, матеріали науково-практичних конференцій і наукових досліджень.

У книжці «Міжнародні та європейські стандарти місцевого самоврядування: проблеми імплементації в Україні» (за науковою редакцією проф. М. Микієвича, проф. О. Сушинського, доц. Р. Бедрія) розглянуто проблеми імплементації міжнародних та європейських стандартів місцевого самоврядування в Україні в контексті децентралізації публічної влади. Проаналізовано теоретико-методологічні та практичні аспекти муніципальної реформи в Україні.

Монографія «Практичні аспекти публічного управління в контексті сталого розвитку» присвячена розробці практичних рекомендацій щодо публічного управління та адміністрування в контексті сталого розвитку  в умовах глобальних викликів на регіональному, міському рівнях і рівні суб’єктів господарювання на основі забезпечення ефективної взаємодії з органами державної влади та реформування системи місцевого самоврядування.

У виданні «Міщанські органи станового самоврядування в Україні (кінець ХVIII — початок ХХ ст.)» з’ясовуються роль і місце соціально-історичних форм самоврядування, що їх продемонстрували станові органи влади українського міста — цехові, ремісничі та міщанські управи. Аналізуються повноваження, структурні зміни, які відбулися з ними впродовж «довгого» XIX ст. Зберігаючи залишки магдебурзького права, вони одержали від держави нові завдання та стали виборними інституціями для справляння податків і соціального захисту міщанства, як повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.