Остання споруда, більш відома городянам як кінотеатр імені Котляревського, є невід’ємною частиною унікального архітектурного ансамблю Круглої площі, зведеного в стилі класицизму. Такого комплексу, за свідченням деяких фахівців, немає не лише в Україні, а й у світі. Його було зруйновано під час Другої світової, та одразу після того лихоліття відбудовано.

За інформацією прес-служби Головного управління ДСНС в області, вогонь, який охопив майже 150 квадратних метрів покрівлі згаданого кафе, по суміжних приміщеннях досить швидко перекинувся на історичну будівлю. В ній уже давно не функціонує кінотеатр. Натомість сьогоднішні орендарі — приватні підприємці — «поселили» туди нічний клуб, караоке-бар та інші заклади розваг, відпочинку й торгівлі.

Оскільки пожежа під ранок набувала дедалі більших масштабів, на її гасіння направили майже півсотню рятувальників і тринадцять одиниць техніки. Рух у центрі міста обмежили правоохоронці. Ситуацію, вочевидь, ускладнювала та обставина, що будівля мала чимало дерев’яних конструкцій. Тож вогонь палахкотів так, що згоріла й обвалилася значна частина даху. Повністю вигоріли також розташовані безпосередньо в будівлі й водночас найближче до згаданої прибудови літнього кафе відпочинково-розважальні заклади.

Пожежу локалізували о 9-й годині 15 хвилин. Завдяки цьому частину основної споруди вдалося врятувати. Найменше постраждала від вогню її передня частина й та, що розташована на протилежному боці від осередку займання.

Стало відомо, що на сходах між другим і третім поверхом будівлі знайшли тіло чоловіка. Через те, що воно дуже обгоріло, особу загиблого одразу встановити не змогли. Як повідомили власкору «Голосу України» у прес-службі ГУ ДСНС в області, 9 грудня майже о 13 годині пожежу було ліквідовано.Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею, яка передбачає відповідальність за порушення вимог пожежної безпеки і світить імовірним призвідникам позбавленням волі строком від 3 до 8 років. До того ж деякі свідки стверджують, що перед появою вогню чули всередині приміщення гучний удар. Зрештою, причини загорання та всі обставини цієї резонансної події тепер належить установити експертам і правоохоронцям.

Полтава.