За даними моніторингу РНБО, найбільша кількість підтверджених випадків COVID-19 у Києві (1559), Одеській (830) і Черкаській (665) областях.

Як повідомляє МОЗ України, завантаженість ліжок пацієнтами з коронавірусом і підозрою на COVID-19 перевищує 50% у Миколаївській, Львівській, Одеській, Херсонській, Черкаській та Чернігівській областях.

Чекаючи на вакцину, яка повинна прибути в Україну в березні наступного року, профільне відомство готується до «прищеплювальної» кампанії.

«Міністерство охорони здоров’я розробило чіткий план вакцинації і визначило групи людей, яких ми зобов’язані вакцинувати за рахунок держави. Таких людей майже 21 млн. Ми вважаємо, що в першу чергу необхідно вакцинувати медпрацівників, бійців ООС, людей, які перебувають в інтернатах, будинках для людей похилого віку, працівників освіти, Нацполіції, Нацгвардії, осіб старше 60 років, людей із супутніми захворюваннями», — сказав під час учорашнього брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Крім того, чиновник закликав народних депутатів України не підтримувати проект держбюджету-2021 з недофінансуванням медичної системи, заявивши, що вона «під загрозою існування». За словами міністра, середня зарплата лікаря становить 9 тис. грн, зарплата середнього медперсоналу — 7 тис. грн, а зарплата молодшого медперсоналу — 5 тис. грн. Саме це, наголосив міністр, і є причиною, через яку лікарі з України прагнуть виїхати працювати за кордон, оскільки там зарплати в десятки разів більші.