Це вже другий проект, який реалізується на Луганщині. Перший відбувся влітку за участю дітей з інвалідністю. Цього разу у зйомках телепрограм взяли участь переселенці, сироти та напівсироти, діти, позбавлені батьківського піклування, з малозабезпечених і багатодітних сімей із Рубіжного, Сєвєродонецька, Старобільська, Станиці Луганської, Вільхового та Плотини Станично-Луганського району.

Підготовку юних акторів здійснювала голова ГО «Веселка ТВ», керівник культурно-мистецького проекту «МИ В ЕФІРІ плюс» Діна Ібрагімова.

У загальному підсумку цикл дитячих пізнавальних культурно-мистецьких телепрограм народознавчого напряму із перекладом українською жестовою мовою складатиметься з 10 випусків. Усі вони будуть розміщені у вільному доступі в Інтернеті, а також транслюватимуться на українському телебаченні.

Організаторами проекту виступили ГО «Громадське дитяче інтернет-телебачення» і радіо «Веселка ТВ» спільно з ГО «КримSOS» та благодійною організацією «Благодійний фонд «З теплом у серці» Українського культурного фонду у рамках Програми «Культура плюс».

На думку організаторів, завдяки участі у зйомках діти мають можливість розкрити свій творчий потенціал, показати індивідуальність, навчитися акторської майстерності та стати яскравою частиною нашого суспільства. Адже тут їх навчають правильних жестів, поведінки, роботи на камеру, і юним учасникам проекту це дуже цікаво.

На одну з репетицій завітала заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська. Вона привітала дітей із прийдешнім Новим роком та Різдвом Христовим і побажала, щоб під час знімального процесу атмосфера була дружньою, теплою та веселою.

«Якщо у нас буде багато таких соціальних, пізнавальних та веселих проектів, то малеча матиме гарний настрій, особливо напередодні Новорічних та Різдвяних свят, а це головне, що потрібно нашим дітям», — сказала Катерина Безгинська.

Проект реалізується за підтримки медійних партнерів, серед яких НСЖУ, Національна асамблея людей з інвалідністю України, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні, Державний науково-методичний центр змісту культурно-мистецької освіти, Міжнародний дитячий медіафестиваль «ДИТЯТКО», ГО «Перекладачів жестової мови та людей з інвалідністю «Міст», ЛОМГО «Асоціація молодих інвалідів Східного Донбасу — СХІД».

Фото прес-служби Луганської ОДА.