2020 рік навчив кожного з нас цінувати направду прості, але важливі речі. Те, що здавалося звичним, стало неоціненно дорогим. Ми раділи температурі 36,6; відчуттю запахів і смаків, відкритим кордонам, роботі, живому спілкуванню, можливості прогулятися парком із сім’єю чи друзями. Ми переосмислили цінність життя. Ми дедалі більше почали проявляти свою турботу про близьких.

І хоча багато хто просив закінчити 2020 рік достроково, ці 366 днів подекуди дали нам більше, аніж забрали. Насамперед ми зрозуміли, як багато серед нас прекрасних людей, які супроводжують наше життя. Я дякую всім лікарям, військовим, біологам, фармацевтам, працівникам освіти, продавцям, касирам, водіям, волонтерам і всім іншим, хто виявився на передовій боротьби з хворобою та просто чесно і звитяжно робив свою справу.

Чимало людство вже пережило і, напевно, ще переживатиме. Однак я щиро вірю, що 2021 рік буде набагато кращим і разом ми зможемо подолати будь-які нові виклики. Тільки спільною працею ми здатні побудувати справді сильну та успішну Україну. Вірю, що разом ми переможемо!

З Новим роком та Різдвом Христовим!