Першими віншували їх правнуки Ярослав та Мар’янчик, які приїхали до бабусі Віри й дідуся Миколи в гості з Борисполя і не минули хати прабабці та прадідуся.

Господарі тішаться правнуками. Кожному приготували гостинчики. А правнуків у подружжя Близнюків — десятеро! «Ще чекаємо поповнення», — загадково каже дуже мудра жінка Секлета Миколаївна. Саме вона є берегинею родинного затишку. Про кожного з восьми онуків вона все знає, за кожного вболіває, радіє  їхнім успіхам.

Більшість із них живуть у рідному селі Рокитному і часто навідуються до бабусі та дідуся. Не минають хати й онук Роман, який мешкає із сім’єю у Рівному, а також Ольга й Оксана з Борисполя. Щойно приїде на канікули чи на вихідні студентка Маринка (майбутній лікар), одразу — до бабусі й дідуся. Вона і прибере, і грубки натопить — словом, помічниця. Маринка виросла на очах стареньких (тоді наймолодший син Юрій жив ще з батьками) і дуже прив’язана до них духовно. Тож Секлета Миколаївна з ніжністю говорить про свою онуку, так само, як і про інших, бо каже: якого пальця не вріж, кожен болить...

Секлета Миколаївна і Микола Миколайович Близнюки прожили в парі 64 роки. Побралися 9 листопада 1956-го, відтоді разом. Народили і виховали трьох дітей: Петра (на жаль, уже відійшов у вічність), Віру та Юрія. Вивели їх у люди, допомагали дітям, чим могли. Тепер вони допомагають батькам. Часто заносить продукти донька Віра, яка живе неподалік. Навідується до батьків, щоб допомогти, і Юрій та його донечка Маринка.

А не так давно подружжя Близнюків мало можливість зібратися у родинному колі на 90-ті іменини Миколи Миколайовича. Все життя він чесно пропрацював водієм. Цього дня був у центрі уваги рідних, які бажали йому довгих літ. Днями виповниться 85 років і Секлеті Миколаївні. І дуже добре, що це подружжя не обділене увагою і турботою рідних.

— Ми радіємо кожному дзвінку від дітей, онуків, правнуків. Завжди хочемо бачити їх у своїй домівці, — каже Секлета Миколаївна.

Рівне.

Фото автора.