На знімку: депутат міської ради, заступник директора КУ «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю» Неля Ковалюк випробовує новий спеціальний автомобіль.

Один із них обслуговуватиме міський центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю, а другий — перевозитиме дорослих з інвалідністю різних нозологій.

Автомобілі обладнано підйомниками для посадки і висадки пасажирів, а також спеціальними кріпленнями для візків та поручнями. Кожне таке соціальне таксі вміщуватиме до чотирьох пасажирів-візочників та їхніх супроводжуючих.

Раніше в розпорядженні міського територіального центру соціального обслуговування був лише один автомобіль, та й той дещо застарів. Щоб скористатися послугою «Соціальне таксі», необхідно було ставати в чергу. «У Житомирі живе більше десяти тисяч людей з інвалідністю різних нозологій, тому такі автомобілі дуже затребувані», — пояснює директор департаменту соціальної політики міської ради Вікторія Краснопір. Одержувачі послуги мали право на п’ять поїздок на місяць до лікувальних закладів, органів державної влади та соціального захисту, а також на три поїздки — для соціально-побутових потреб. Новими автомобілями, як зазначає Вікторія Краснопір, можна буде скористатися і для задоволення культурних потреб та соціальної реабілітації: відвідування театрів, кінотеатрів, громадських заходів тощо.

За словами міського голови Сергія Сухомлина, новий транспорт для перевезення громадян з обмеженими фізичними можливостями, зокрема, допоможе військовослужбовцям з інвалідністю їздити на лікування та реабілітацію до військового госпіталю у Бердичеві та санаторію «Дениші». Очільник міста подякував народному депутату Ігорю Герасименку за сприяння у виділенні державної субвенції на придбання автомобілів. Загальна вартість нових автівок становила 2 млн 400 тис. гривень.

Щоб скористатися послугою «Соціальне таксі», житомирянам необхідно звернутися до міського територіального центру соціального обслуговування по телефону (0412) 36-02-24.

Житомир.

Фото зі сторінки Сергія Сухомлина у Фейсбуці.