Більшість з них були здійснені в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід». За даними прес-центру штабу ООС, з мінометів 82-го калібру, гранатометів та стрілецької зброї проросійські збройні формування вели вогонь поблизу Пісків та Водяного, що біля Донецька.

У передмісті Авдіївки бойовики гатили з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї, поблизу Красногорівки — зі станкових протитанкових гранатометів, а неподалік Верхньоторецька — з великокаліберних кулеметів.
Біля населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї, та Павлополя ворог стріляв з ручних протитанкових гранатометів, а неподалік Водяного — ще й з автоматичних станкових гранатометів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» неподалік населеного пункту Золоте-4 найманці вели вогонь з автоматичного станкового та ручного протитанкового гранатометів і стрілецької зброї.

«Внаслідок обстрілу один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил дістав осколкове поранення. Захисника швидко доправили до медичного закладу, де йому надається необхідна медична допомога. Стан здоров’я воїна задовільний. На обстріли незаконних збройних формувань українські воїни кілька разів відкривали вогонь у відповідь. Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ», — зазначили в штабі.