Фахівці КП «Компанія «Вода Донбасу» полагодили водогін Горлівка — Торецьк на Донеччині, через пориви на якому з 4 січня без водопостачання залишалися майже 40 тисяч жителів міста Торецька, населених пунктів Залізне, Північне, Південне та частково смт Щербинівка. Фінальним етапом стало виконання зварювальних робіт на водогоні на околицях смт Південне завдяки дотриманню режиму припинення вогню.

Нагадаємо, лише 8 січня ремонтні бригади Часовоярського РВУ змогли розпочати роботи у «сірій» зоні після отримання письмових гарантій безпеки.

Утім, реконструкція переривалася через те, що російські окупаційні війська двічі порушували режим тиші, зокрема із застосуванням гранатомета.

У «сірій» зоні працівникам КП «Компанія «Вода Донбасу» було дозволено проводити роботи лише у світлий час доби в супроводі представників СММ ОБСЄ та піротехнічного розрахунку ДСНС України.

У прес-центрі штабу ОС поінформували, що відверті провокації представників ОРДЛО були спрямовані на те, щоб зірвати ремонт. Утім, і цього разу спроби ворога не допустити відновлення інфраструктури Донбасу виявилися марними.