Усі вони були здійснені в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід». За даними прес-центру штабу ООС, поруч із населеним пунктом Водяне, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська тричі відкривали вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У передмісті Авдіївки та неподалік Гнутового окупанти гатили з ручних протитанкових гранатометів, а біля Мар’їнки противник здійснив кілька неприцільних пострілів зі стрілецької зброї. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» спостерігалася тиша.

«Бойових втрат унаслідок ворожих обстрілів немає. Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ. У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони. Так, за добу представники Національної поліції України зі складу ОС зафіксували 93 адміністративні правопорушення. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4767 транспортних засобів та 4510 осіб. На причетність до збройних формувань Російської Федерації до територіальних підрозділів доправили двох осіб», — зазначили в штабі.

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань РФ. Принаймні про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ від 12 січня 2021 року. «Зокрема, 6 січня міні-БПЛА СММ ОБСЄ зафіксував три одиниці 122-мм реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» на полігоні біля населеного пункту Покровка,8 січня — п’ять одиниць 122-мм самохідно-артилерійських установок 2С1 «Гвоздика» та одну 100-мм протитанкову гармату МТ-12 «Рапіра» на полігоні біля населеного пункту Шимшинівка. Зазначене озброєння розміщено з порушеннями встановлених ліній відведення», — зазначено у звіті ОБСЄ.