Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Юрій Стогнієв (на знімку).

— Завдання, що постає перед єдиною диспетчерською службою, передбачає прибуття до пацієнта з будь-якого населеного пункту області, який зателефонував у разі потреби за номером «103», найближчої бригади екстреної меддопомоги, — сказав директор департаменту.

Створення сучасної диспетчерської служби дасть змогу зменшити час обробки виклику від 3—5 до 1 хвилини у 90% випадків і водночас зменшити на 20% пробіг автомобілів екстреної меддопомоги та скоротить час прибуття на екстрені виклики до 10 хвилин у містах і до 20 хвилин у сільській місцевості.

Для цієї служби було взято нежитлове приміщення у Старобільську, де проведено капремонт: змонтована система опалення будівлі, підключено газ, водопостачання, водовідведення, встановлені системи пожежного сповіщення та гучномовного зв’язку, обладнані кімнати зберігання медичних препаратів і виробів медичного призначення. Тепер споруда повністю відповідає вимогам експлуатації. Загальна вартість виконаних робіт — 18,9 млн грн.

Для технічного оснащення служби минулого року за кошти обласного бюджету закуплено програмно-апаратний комплекс інформаційно-телекомунікаційної системи вартістю 11,3 млн грн. Тут також прокладено першу та другу (резервну) лінії зв’язку, але наразі система забезпечення зв’язку ще потребує вдосконалення, і це залишається однією з найбільш актуальних для нової структури проблем.